logo
Rezervacije:
01 2444 414
 
         Proširene površinske vene na nogama jedan su od većih zdravstvenih problema s obzirom na učestalost pojavljivanja. Ukoliko se bolest ne liječi dolazi do stvaranja ugrušaka u proširenim venama (tromboza), koja može biti i fatalna ako ugrušak ode u pluća. U kasnim fazama razvoja bolesti dolazi do otvaranja rana na potkoljenicama, koje nije moguće zaliječiti dok se ne riješi problem sa proširenim venama. Zbog svega toga se preporuča što ranije liječenje, čime se postižu i bolji rezultati. Suvremeno liječenje proširenih vena danas rade timovi subspecijalista osposobljenih za primjenu različitih najsuvremenijih metoda, kako bi se postigli što bolji i što trajniji rezultati. Nakon detaljnog pregleda i dijagnostičke obrade pacijenta (ultrazvuk arterija i vena sa color Doppler-om, laboratorij, itd) liječnici preporučuju pacijentu koja je metoda ili kombinacija metoda najpogodnija za njega.
 
U Centru za vene, Poliklinike Lacić, sukladno preporukama svjetskog flebološkog društva, kombiniramo trenutno najsuvremenije i najpouzdanije metode u liječenju proširenih površinskih vena i kapilara:

Operacije vena laserom -EVLT
Endo Venozni Laserski Tretman (EVLT) zatvara oštećene površinske vene iznutra pomoću topline. Laser koristi snop guste svjetlosti koji zagrije iznutra stijenku vene i time dovodi do slijepljivanja stijenki vene i zatvaranja oštećene vene. Zatvaranjem oštećenih vena izbjegavamo klasično kirurško vađenje vena iz tijela te preusmjeravamo krvotok na zdrave vene, čime pacijenta lišavamo tegoba s venama, kako vizualnih, tako i subjektivnih. Zahvat se izvodi u lokalnoj (tuminiscentnoj) anesteziji, traje kratko, te nakon zahvata ne zaostaju ožiljci, a bolesnik je odmah nakon zahvata pokretan i može ići doma. U Centru za vene, Poliklinike Lacić  koristimo najmoderniji Nd:Yag laserski sustav Fotona XP-2.
 
Still0106 00037
 

Sklerozacija vena pjenom - UGFS
Sklerozacija vena pjenom pod kontrolom ultrazvuka s color Dopplerom (UGFS) je jedna od suvremenih metoda liječenja proširenih vena, koja se zasniva na zatvaranju oštećenih vena iznutra pomoću kemijskog agensa, pripravljenog u obliku pjene. Pjena oštećuje unutrašnju stijenku vene, što dovodi do zatvaranja vene. UGFS metoda je vrlo dobra i za liječenje vena nakon neuspjelih prethodnih zahvata na venama kao i pojave novih proširenih vena tijekom života. Značajna prednost liječenja vena pjenom nad drugim metodama je neinvazivnost. Za izvođenje zahvata nije potrebna anestezija, nakon zahvata ne zaostaju ožiljci, ili pak ozljede živaca, kao niti ozljede limfnih žila, a bolesnik je odmah nakon zahvata pokretan i može ići doma.
 
 
Still0106 00038
Klasične operacije vena
Ukoliko se pacijent odluči, ili je pak medicinski indiciran klasični operativni zahvat se danas radi u lokalnoj (tuminiscentnoj) anesteziji. Kod klasičnih operativnih zahvata proširene vene se specijalnim tehnikama kroz sitne otvore na koži vade vani.

Liječenje proširenih kapilara
Danas smo u mogućnosti liječiti proširene kapilare bilo gdje na tijelu koristeći klasične (sklerozacija) i nove (laser) tehnologije.Sklerozacija kapilara se radi tekućim sklerozansom pošto nakon sklerozacije kapilara pjenom zaostaje pigmetnacija kože. Lasersko uklanjanje kapilara (egzovenozna laserska terapija), je najnovija tehnologija bezbolnog liječenja proširenih kapilara. Ova vrsta laserskog tretmana provodi se preko kože tj. izvana.
Liječenje bolesti vena ne obuhvaća samo kirurški pristup, već sveobuhvatnu terapiju koja se sastoji od konzervativnih mjera kojima se želi spriječiti povrat bolesti (neoperacijskih metoda, kao što je npr. nošenje kompresivnih čarapa), farmakoterapije (uzimanja ljekova koji će jačati vene, te spriječiti stvaranje ugrušaka, ili ih razgraditi ako su se stvorili).
 
 
Slika 4. Suvremeno liječenje proširenih vena kombinacijom neinvazivnih metoda:
 
a) Prije zahvata.                         b) Poslije zahvata.
 
vene-prije-poslije

Rezervirajte termin za pregled

Molimo Vas da ispunite slijedeća prazna polja kako bismo mogli odgovoriti na Vašu rezervaciju.

Riješite svoj zdravstveni problem
ili nazovite za rezervaciju pregleda
01 2444 414

KONTAKT

Poliklinika Lacić
Bukovačka cesta 238
10000 Zagreb, Hrvatska

Radno vrijeme: PON - PET od 8h do 20h

OIB:47336386576
Žiro račun:HR8623600001102055398

 

TELEFON:
+385(0)1 2444 - 414
+385(0)1 2336 - 555

 

FAX:
+385(0)1 2444 - 412

 

NAŠA LOKACIJA